Uzman Görüşü

Şafak Öncü Koleji’nin düzenlemiş olduğu, her ay 1 kere olmak üzere düzenli aralıklarla alanında uzman kişiler ve velilerimizin belirli bir konu çerçevesinde buluştuğu bir projedir.

Projenin amacı ve işleyişi nasıldır?

Ailelerimiz çocuk yetiştirme sürecinde birçok farklı soru işaretiyle karşılaşırlar. Bazen bunun hakkında kimden/nasıl yardım alacakları konusunda kafaları karışabilir. Şafak Öncü Koleji Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri olarak kendi yetki alanımız doğrultusunda destek olmak ve yönlendirmeler yapmakla birlikte başka alanlarda farklı uzmanların desteğinin / rehberliğinin geliştirici olacağını düşünmekteyiz.

Ailelerimiz, çocuk yetiştirme modellerini & kendi ebeveynlik tarzlarını gözlemlerken, ebeveynlik serüvenlerinde kafalarına takılan soru işaretlerini uzmanlarımıza sorarak rehberlik alabilirler. Buluşmalar sonunda anne ve babalar ebeveynlik tarzlarına dair önemli farkındalıklar kazanması, kafalarındaki sorulara cevap bulabilmeleri, bunları davranışa dökebilmeleri ve güvenli bir ortamda bunları paylaşabilmelerini amaçlıyoruz.

Bu farkındalıklardan sonra aile olarak geçirilen her zamanın çocuklarımız için daha dengeli, sağlıklı, sevgi dolu olmasını hedeflemekteyiz.

Hangi Uzmanlarla Buluşuyoruz?

Çocuk Doktoru, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi, Aile Danışmanı, Sosyal Hizmet Uzmanı, Çocuk- Ergen Psikoloğu.

Katılım Motivasyonu Ne Olabilir?

Bu projeye katılım sağlayarak, hem kendiniz için, hem aileniz ve çocuğunuzun gelişimi ve bütünsel sağlığı için bir karar almış, kafanızdaki soru işaretlerinin giderilmesine bir fırsat tanımış, canımız çocuklarımız; geleceğimiz için cesurca, bilinçli ve sevgi dolu bir adım atmış olursunuz.