Tam Öğrenme ve Değerlendirme Sistemi (TÖDES)

Ölçme ve değerlendirme çalışmalarının temelinde öğrenmenin gerçekleşip gerçekleşmediğini bilimsel yöntemlerle belirlemektir. Yapılan çalışmaların amacı; öğretim kalitesini artırmaya yönelik olup, öğrencilerin eleştirel düşünme becerilerini geliştirmek, merak duygularını ve öğrenme isteklerini artırmak, kişisel durumları hakkında ayrıntılı geribildirim vermek ve onlara öğrenme yolculuğunda rehberlik etmektir.

Ölçme ve değerlendirme uygulamalarıyla öğrencilerin öğrenme ve gelişim düzeyleri belirlenir, çeşitli alanlardaki performansları ölçümlenir, öğrenci başarısını artırmak ve tam öğrenmeyi sağlamak için eğitim – öğretim içerikleri öğrenciye özgü olarak oluşturulur.

TÖDES çalışmaları kapsamında öğrencilerimizin kurumumuzda girmiş oldukları sınavlar, sınavlarda ölçülen kazanımlar ve konu eksiklikleri detaylarıyla analiz edilmektedir.

Elit Analiz ölçme değerlendirme altyapısı işbirliği ile;

 

·       Denemelerde verdiği cevaplarla öğrenciyi en iyi şekilde tanır.

·      Öğrencinin hangi konuyu ne kadar bildiğini ve her bir konuyu ne kadar kolay öğrenebileceğini tespit eder.

·      Öğrencinin en kolay öğrenebileceği ve en çok puan kazanacağı, öncelikli çalışması gereken konuların listesini çıkarır.

·      Öğrencinin o anda sınava girse kaçıncı olacağını ve öncelikli konuları bitirince hangi seviyeye yükseleceğini söyler.

·       Aileler öğrencinin girmiş deneme sınavı sonuçlarının ortalamasına ulaşabilir

 

·       Öğrencinin branş bazında tüm deneme sınavlarında yapmış olduğu hatalar tespit edilip kazanım analizi yapılabilir.